Өглөөний цай: Эрүүл мэнд, энерги, бүтээмжийн түлхүүр
Өглөөний цай нь өдрийн эхлэлд хамгийн чухал хоолны нэг гэж эрдэмтэд онцолдог. Унтаж сэрсний дараа бие махбодь олон цагийн турш эрчим хүч авч чадаагүй байдаг тул өглөөний цай нь энергийн эх үүсвэр болж, тархины үйл ажиллагааг дэмждэг.
1. Энерги, төвлөрөлтийг нэмэгдүүлнэ
Өглөөний цайг идсэний дараа глюкозын түвшин тогтворжиж, тархи болон булчингуудад шаардлагатай энерги очдог. Судалгаагаар өглөөний цайг тогтмол хэрэглэдэг хүмүүс ажлын бүтээмж өндөртэй, анхаарал төвлөрөлт сайтай байдаг нь тогтоогджээ.
2. Бие махбодийн эрүүл мэндийг дэмжинэ
Өглөөний цай нь цусан дахь сахарын түвшнийг тогтворжуулж, өдрийн турш өлсгөх мэдрэмжийг намжаадаг. Мөн судалгаагаар өглөөний цайг тогтмол хэрэглэдэг хүмүүс зүрх судасны өвчин, чихрийн шижин зэрэг эрсдэлийг бууруулах боломжтой болох нь тогтоогдсон.
3. Биеийн жинг хянахад тусална
Өглөөний хоолыг орхих нь өдрийн турш илчлэг ихтэй, шингэнийг ихээр хэрэглэдэг хооллолтод хүргэх магадлалтай. Харин өглөөний цай нь эрүүл, тэнцвэртэй хооллолтын эхлэл болж, хоолны дуршлыг зохицуулж, илүүдэл жингээс сэргийлэхэд тусалдаг.
4. Сэтгэл санаанд эерэг нөлөө үзүүлнэ
Өглөөний цай нь зөвхөн бие махбодийг тэжээдэггүй, сэтгэл санааг сэргээж, өдөржин тогтвортой энергитэй байхад нөлөөлдөг. Судалгаагаар өглөөний хоолны үеэр гэр бүл, найз нартай ярилцах нь сэтгэл санааны амар амгаланг нэмэгдүүлдэг болохыг харуулсан.

Өглөөний цайнд юуг сонгох вэ?
Эрүүл өглөөний цай нь бүхэл үр тариа, уураг, жимс, сүүн бүтээгдэхүүн зэрэг эрүүл орцуудаас бүрдэх нь хамгийн зөв. Жишээлбэл, овьёос, өндөг, самар, жимс нь удаан хугацааны турш энерги өгч, өлсгөх мэдрэмжийг намжаадаг.
Өглөөний цайг орхих нь бие махбодь, сэтгэл санаанд сөргөөр нөлөөлдөг бол, зөв, тэнцвэртэй өглөөний хоол нь эрүүл мэнд, бүтээмж, сэтгэл санааг дэмждэг. Тиймээс өдөр бүрийн амжилттай эхлэлд өглөөний цайг заавал оролцуулах нь зүйтэй юм.
























































Сэтгэгдэл ачаалж байна...